Aktuálně

Pravidelně vás informujeme o aktivitách ARI a dění ve veřejné infrastruktuře nejen v ČR.

O asociaci

ARI je think-tank pro veřejnou infrastrukturu ČR. Sjednocuje a prosazuje dobrou mezinárodní praxi.

Výhody členství

Zprávy

Vzdělávací program ARI: Kurz smluvního práva pro členy ARI

  • 14. 5. 2021
  • Zpráva

ARI získala pro své členy dotaci Ministerstva práce a sociálních věcí na vzdělávání zaměstnanců, prostřednictvím které uhradí veškeré náklady na školení. V nabídce je přes 277 buď jedno či dvoudenních vzdělávacích kurzů různých specializací. Dodavatelem kurzů je poradensko-vzdělávací společnost PROFIMA EFFECTIVE s.r.o.

Projekt nabízí velkou škálu vzdělávacích témat a kvalitní lektory. Školí se měkké a manažerské dovednosti od osobnostního rozvoje až po marketing, ale je možné vybrat si i z ekonomických, účetních, právních nebo IT kurzů.

Jedním z kurzů, který doporučujeme a který si mohou členové vybrat je z oblasti právní. Soustředí se na tvorbu smluv o dílo ve stavebnictví a v obchodě. Pozornost je věnována i některým problematickým aspektům FIDIC obchodních podmínek, zejména tzv. červené knihy.

Lektorem kurzu je Martin Ráž, Counsel, Havel&Partners, který se specializuje na problematiku nemovitostí, stavebnictví a smluv o dílo v širším slova smyslu včetně sporů z nich, dále na podporu exportu a mezinárodní právo soukromé a komplexní soudní a správní řízení, šířeji pak na problematiku veřejného sektoru, regulace a obchodních smluv jakéhokoliv typu.

 

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Více o vzdělávacím programu ARI se dozvíte ZDE