Aktuálně

Pravidelně vás informujeme o aktivitách ARI a dění ve veřejné infrastruktuře nejen v ČR.

O asociaci

ARI je think-tank pro veřejnou infrastrukturu ČR. Sjednocuje a prosazuje dobrou mezinárodní praxi.

Výhody členství

Zprávy

Vzdělávací program ARI: ARI si připravilo pro své členy školení BIM

  • 14. 10. 2020
  • Zpráva

“Vládní koncepce BIM předpokládá, že nadlimitní veřejné zakázky budou od roku 2022 zadávány s využitím BIM. Na základě vlastní snahy inovovat a zefektivňovat své dosavadní postupy přistoupí k využívání metody BIM významná většina veřejných zadavatelů sama.”

ARI tak nabízí svým členům programy školení, které tematicky pokrývají potřeby pro různé úrovně odpovědnosti na stavebních projektech. Těmito úrovněmi jsou: BIM modelář obsahující 4 kurzy, BIM koordinátor obsahující 7 kurzů a BIM manažer nabízející až 10 kurzů.

Kurzy vychází z metodických dokumentů InfraBIM, které publikovali členové ARI jako doporučení pro veřejné zadavatele a jejich pilotní projekty na základě již získaných zkušeností z českého prostředí.

Kromě BIM je ale v nabídce více než 277 dalších jedno a dvoudenních vzdělávacích kurzů měkkých a manažerských dovedností od osobnostního rozvoje až po marketing pro střední a top management, ale i ekonomických, účetních, IT a právních kurzů.

Všechny tyto kurzy nabízí ARI svým členům a jsou kompletně financované Ministerstvem práce a sociálních věcí.

 

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Více o vzdělávacím programu ARI se dozvíte ZDE